Suksess i Tromsø!

Suksess i Tromsø!

I fjor gikk Per Helge alene som lærmann i paraden under Tromsø Pride.  Slik kunne det ikke fortsette.  Per Helge tok grep og  inviterte lærmenn til Arctic Pilot nå i november.

Å få portugisere, spanjoler og andre til å besøke kalde Tromsø og Pride i november kan gjøre enhver betenkt, men Per Helge lot seg ikke stoppe.  Via sitt store kontaktnett lokket han lærmenn fra hele Europa til noen opplevelsesrike dager i Nordens Paris.

Og hvilken suksess det ble!

– «Dette blei særdeles vellykka og overgikk alt jeg hadde håpa på.  Tjue lærmenn fra ti ulike land deltok, ikke fryktelig mange, men en 20-dobling av antallet lærmenn i paraden var det likevel, og det blei lagt merke til»  forteller Per Helge med et stort smil om munnen.

Lærgjengen fikk solid oppmerksomhet i bybildet, sosiale medier og i lokalavisen som intervjuet Per Helge og Marius, president i SLM Oslo.

I tillegg til å være et meget synlig innslag blant ca 6.000 deltakere under Pride paraden gjennom Tromsøs gater, bestod programmet blant annet av besøk hos ordføreren hvor handlingsplan til Tromsø for kjønns- og seksualitetsmangfold ble presentert.  De irske gjestene vil ta med seg en engelsk oversettelse og utfordre kommunepolitikerne i Dublin til å lage en tilsvarende plan.  Det ble også tid til blant annet badstue og bading i havet for de tøffeste,  samt Regnbuemessen i Tromsø Domkirke.

–  «Der bidro vi helt klart med noe nytt.  Det er ikke hver dag at katolske menn i lærkilt går til nattverd i den kirka, eller i noen kirke i hele Europa, vil jeg nesten tro» sier Per Helge med glimt i øyet.

Videre opplyser Per Helge  at det blir tilsvarende neste år.  Planleggingen har allerede såvidt begynt, og SLM Oslo er invitert til å være med som arrangør.

–  «Jeg er breddfull av takkmenlighet for alle som tok turen til Tromsø og kan love at dette skal gjentas til neste år.  Allerede skriver lærmenn fra mange land ute i Europa til meg og spør om når de kan komme for å se nordlyset og kjøre hundeslede».

Marius hiver seg på:  –  «Det Per Helge har fått til  står det stor respekt av.  Jeg tror knapt det finnes et bedre forbilde og ambassadør for lærmiljøet enn han.  Jeg synes det er utrolig flott at man lager et slikt arrangement for lærmenn også i Tromsø, og selvsagt tar SLM Oslo i mot utfordringen med å bidra til neste år.  Det skulle bare mangle».

Etter Pride Tromsø ble Per Helge nominert til årets Tromsøværing.  Kåringen avsluttes 12. desember, og SLM Oslo oppfordrer alle til å stemme på Per Helge.  Send «IT Årets Per»  til 2399.