TOK NORGE TIL 5. PLASS

TOK NORGE TIL 5. PLASS

Ambjörn tok Norge til 5. plass i Eurofetish Show Contest Foto: skjermdump

Sist lørdag kveld gikk Eurofetish Show Contest av stabelen, en fetishvariant av Melodi Grand Prix.  Det hele startet med et lite initiativ fra 2-3 venner i  Barcelona, men vokste seg raskt til et større arrangement med hele 21 deltagende land og nesten 8000 seere som fulgte livesendingen via Youtube.

Det lille initiativet ble etterhvert til at over 300 personer totalt jobbet med sendingen. Enten med teknisk, artister eller jury, en skikkelig god dugnad.  Noen tekniske problemer var det underveis, noe som antagelig skyldes at produksjonen og interessen ble mye større enn man først så for seg.  

Fra Norge stilte Ambjörn, som kort tid i forveien hadde fått spørsmål fra bekjente i Irland om han var villig til å stille for Norge. 

–Jeg tenkte en liten stund på saken, men kom på at fra spinningtimen jeg holder på treningssenteret kan jeg jo fjorårets bidrag fra Norge, Spirit in the Sky med KEiiNO. Så da fikk jeg laget en video hvor jeg brukte den sangen, forteller Ambjörn. 

Bidraget fra Ambjörn gjorde tydeligvis godt inntrykk på juryene fra de 20 Europeiske landene og Australia som deltok. Hele 18 land ga Norge poeng, blant annet 12 poeng fra Sverige.  Ambjörn og Norge havnet til slutt på en hederlig 5. plass

-Dette var galskap. Jeg gjorde fordi det var morsomt.  En mulighet til å underholde andre folk i disse spesielle tider, forteller Ambjörn. 

Per Helge annonserte Norges poeng fra hagen i Tromsø. Foto: skjermdump

Da det ble avklart bare noen dager før arrangementet skulle gå av stabelen at det ville være juryer fra hvert land som skulle avgi poeng, var ikke Per Helge vond å be som juryformann fra Norge.  Han annonserte Norges poeng fra snøhaugene i hagen i Tromsø. 

-Jeg kommer ikke til å glemme annonsøren som sa «And Norway has bright daylight, – I don’t know how they do it»  forteller en lattermild Per Helge, Mr Leather Norway 2019.   Flott reklame for Norge og midnattsolen i nord med andre ord.

Til slutt var det Frankrike sitt bidrag som stakk av med seieren da poengene var talt opp.

-Nå går kommentarfeltene varme av innspill på at dette må bli en årlig affære, forteller Per Helge. 

Du kan se programmet HER. Ambjörn sitt bidrag er nummer 3.