Takk for alt Kim Friele

Takk for alt Kim Friele

Kim Friele med Svein Skeid (1951-2021) Bilde tatt av Lill-Ann Chepstow-Lusty

På under ett år har to store bautaer i Norge gått bort. Tusen takk for at dere gikk forran. SLM Oslo vil hedre Kim Frieles minne og vil for all tid være takknemlig for den innsats du gjorde for alle skeive og spesielt for den støtte du gav SLM dengang få våget. I tidlige år hadde klubben sine sammenkomster i kjelleren under Metropol, i lokalene til DNF-48, forløper til Foreningen Fri. Dette hadde ikke vært mulig uten den kamp som Kim ledet til seier da avkriminaliseringen ble vedtatt få år i forvegen. Neste år skal vi feire 50 års jubileet for den seieren, og da skal vi også feire deg Kim.

Klokken 13, tirsdag 23.11 samlet en stor gruppe venner av Kim Friele seg ved benken hvor hun tilbrakte mange timer hver uke på 1960-tallet, på utsikt etter likesinnede. Benken fikk plakett i 2019. Leder av Foreningen Fri, Inge Alexander Gjestvang holdt en minnetale. President Marius la ned blomster på vegne av SLM Oslo.