Markeringen

Markeringen

I snart 50 år har Scandinavian Leather Men i Oslo eksistert. Dere kan se oss vandre i Norges gater iført lær fra topp til tå. Det gjør oss synlige, og flere av våre medlemmer har opplevd vold og stygge bemerkninger.

Det er ikke greit.

Vi tilhører en gruppe som har stått på barrikadene for vår rett til å være dem vi er siden Stonewall-opprøret. Og vi har vært et fast innslag i Pride-paraden i Oslo i over 30 år.

Vi har fått mye kritikk om at vi er dem som seksualiserer Pride, men den kjærligheten vi har til hverandre er mye dypere enn hva som vises for offentligheten. Den medfølelsen og støtten vi viser hverandre er unik.

På lørdag ble det klart at mange av oss trengte et sted å møte andre, for å snakke sammen, gråte sammen og le sammen. Vi avlyste den planlagte festen vår og åpnet for at alle som ønsket det, kunne komme innom hele dagen og til langt på natt. Det var viktig for oss å gjøre et trygt rom tilgjengelig hvor alle kunne være seg selv, uten fordømmelse eller krav.

Det var plass til alle.

Vi kan ikke la dem som vil sette en stopper for vår kjærlighet til hverandre vinne! Selv om du ikke forstår hvorfor noen lever sitt liv på sin måte, så betyr det ikke at de tar feil og du har rett.

Vi er alle på livets vei. Gjør den bred nok til oss alle.